Dobro dosli

Istorijat

Razvoj "Žitoprodukta" počinje 1944. god kada je formirano žitarsko preduzeće za otkup poljoprivredno-prehrambenih proizvoda sa teritorije Banata.
1950.godine iz ovog preduzeća formira se preduzeće "Žitopromet" koje se bavi prometom žitarica i stočne hrane na veliko (otkup i prodaja).
 Sadašnji naziv "Žitoprodukt" preduzeće dobija 1957.godine pripajanjem mlinskih pogona sa teritorije Banata (u periodu od 1955.-57.godine) i od tada počinje i prerada pšenice u brašno.
 1958.godine započinje era industrijske proizvodnje brašna puštanjem u rad prvog modernog mlina "Standard" u Zrenjaninu.
 1968.godine započinje industriska proizvidnja hleba puštanjem u rad novo sagrađene pekare.
 U periodu od 1973.-1982.godine izgrađeni su moderni silosi za žitarice, sušara, pogoni za proizvodnju kolača, peciva i specijalnih vrsta hleba, fabrika za proizvodnju kalupiranog hleba, silos za brašno, tehnološka labaratorija ...
 "ŽitoProdukt" je dugo godina poslovao u sklopu složenog sistema IPK "Servo Mihalj", gde je predstavljao osnovu mlinske industrije.
 Delatnosti kojima se "ŽitoProdukt" bavi su otkup žitarica, njihovom preradom-proizvodnjom brašna, hleba, peciva, kolača, testanih kora, sladoleda i voćnih deserata kao i pružanje raznovrsnih usluga (labaratorijske usluge, uslužna silaža ...).
 Pored kolača, hleba i peciva koje proizvodi po spostvenoj recepturi, "ŽitoProdukt" je imao i proizvodni program rađen po licenci. Radi se o proizvodnji artikala od namenskog "MOUL-BIE brašna" proizvedenog u sopstvenom mlinu, a po licenci "velikih mlinova Pariza" sa isključivim pravom za teritoriju bivše Jugoslavije.
Prvi kroasan u Jugoslaviji proizveden je 1975.godine u pogonima kolača preduzeća "ŽitoProdukt" iz Zrenjanina.
 Dobijena su razna priznanja i osvojene mnoge medalje na mnogobrojnim sajmovima kako u zemlji tako i u inostranstvu. Jedan od priznanja kvaliteta proizvoda bio je i ekskluzivni ugovor za snabdevanje pecivom restorana "McDonald`s" u Jugoslaviji.

"ŽITOPRODUKT" A.D. Bolnička 7, Zrenjanin